Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Amazon създава още 3 хил. работни места в САЩ

Компанията ще отвори нов офис в Бостън

Amazon създава още 3 хил. работни места в САЩ

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Amazon планира да създаде 3000 работни места и да отвори нов офис в Бостън, обяви компанията, цитирана от CNBC.

Очаква се новите назначения да са в фокусирани в софтуерната разработка, изкуствения интелект, машинното обучение, мениджмънта, човешките ресурси и финансите. Всички те ще помагат на екипите на Amazon Web Services, екипите по роботика, онези, които се занимават с Alexa и с Amazon Pharmacy. Онлайн гигантът очаква да добави тези работни места в рамките на следващите няколко години.

Amazon твърди, че е наела офис кула в Бостън, където ще се помещават новите кадри. Офисът трябва да бъде завършен през 2024 г. и ще включва работно пространство, лаборатории за иновации и общи места за различни дейности на служителите. Планирани са и две кина и други обществени пространства.

Експанзията е част от нарастващото присъствие на Amazon в Бостън. През 2018 г. компанията заяви, че ще създаде 2000 работни места в града и че ще наеме отделна сграда в същия квартал, към който се е насочила и сега. Строежът на новия офис се очаква да бъде завършен през тази година.

Още по темата

По време на пандемията Amazon започна да наема хора с безпрецедентни темпове, благодарение на нарасналото търсене в областта на онлайн търговията. Затворените у дома потребители се насочиха към онлайн покупки както на неща от първа необходимост, така и за всичко останало.

През 2020 г. компанията нае над 400 хил. служители, с което работната ѝ сила в глобален мащаб премина границата от 1 млн. души.

Миналата година Amazon обяви, че ще добави хиляди работни места в технологичните си центрове в големи градове като Ню Йорк, Детройт и Сан Диего.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
2
 
1
преди 1 месец
Amazon създава още 3 хил. работни места в САЩ

Като бастиса 3 милиона...

Още от Новини
Square придоби мажоритарен дял в компанията на Джей-Зи Tidal