IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon тества носимо устройство, известяващо за спазване на социалната дистанция

То ще се ползва в складовете на компанията

14:21 | 17.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bess Adler/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bess Adler/Bloomberg

Amazon тества носимо устройство, което уведомява служителите в нейния център за изпълнение на поръчки, ако нарушат правилата за социално дистанциране, пише CNBC.

Устройството представлява прозрачен пластмасов ръкав, който разполага с LED светлина и аудио система, сочи бележка,с която CNBC разполага. Когато работниците са прекалено близо един до друг, джаджата започва да издава силен звуков сигнал и излъчва светлина.

Звеното на Amazon в Кент, Вашингтон, ще започне да ползва устройството от днес, според информация от частна онлайн група на складовите работници.

Засега Amazon тества устройството сред служителите от дневната смяна. Те могат да взимат хардуерната разработка от места, разположени из склада, и да получават инструкции как точно да я ползват. В края на смяната работниците трябва да върнат устройството и да споделят обратна връзка за него, като сканират QR код от флаери. Служителите, които не искат, не са задължени да го ползват.

Надеждата на Amazon е, че технологията ще помогне на служителите и екипите „да работят по-сигурно“ предвид коронавирусната пандемия, допълва се в бележката.

Говорител на американския технологичен гигант е потвърдил, че наскоро компанията е започнала малка пилотна програма, свързана с носимо устройство, в един от складовете си. Говорителят допълва, че Amazon ще използва обратната връзка от екипите.

Тестовете се провеждат в момент, в който Amazon експериментира и с други мерки за сигурност, за да гарантира изпълнението на правилата за социално дистанциране в складовете си. Вчера компанията обяви, че пуска „Асистенти за дистанция“ в редица свои обекти в САЩ. Камера, закачена към монитор и локално компютърно устройство, сигнализира на потребителите, докато преминават наблизо, за това дали спазват необходимата дистанция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още