IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon вече е и компания за... матраци

Онлайн търговецът пусна продуктите в рамките на линията AmazonBasics

17:03 | 02.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Гигантът в електронната търговия Amazon пусна нова линия матраци от пяна в рамките на своята линия продукти AmazonBasics, пише Quartz.

Не е изненада, че дори матраците се предлагат с безплатна доставка до два дни. Те се предлагат както в по-малки размери, така и в значително по-големите, т. нар. King Size.

Този тип матраци се радва на голям интерес, след като стартъпи като Casper, Leesa и Turf & Needle показаха, че не е задължително купувачите да тестват матраците в магазина преди да ги купят. Тестването остава процес, който се случва у дома.

Матраците от пяна често са и по-евтини, което е добра новина за стартъпите, които могат да подбият цените на традиционните търговци и да заложат на удобството.

Ходът на Amazon също така е и удар срещу Walmart, която пусна своя собствена линия матраци за доставка, наречена Allswell, както и срещу дискаунтъра Target.

Ако се питате какви са отзивите от новите продукти на Amazon, може би е твърде рано да кажем. Единствените две ревюта на матраците досега са от Amazon Vine – програмата на Amazon, в която отзивите се пишат от хора, които получават безплатни бройки продукти в замяна на ревю. Сега матраците са със средна оценка от 4,5 звезди, което означава, че вероятно Amazon ще ги пусне скоро и в традиционните магазини.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още