IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon започва доставки с електрически велосипеди и пеша в Лондон

През март компанията обяви и въвеждането на пет 37-тонни електрически тежкотоварни камиони

15:05 | 04.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Amazon ще извършва доставки до потребителите с велосипеди и пеша за пръв път във Великобритания, след като онлайн търговецът на дребно обяви нови методи за намаляване на вредните емисии, съобщава Bloomberg.

Гигантът в доставките заяви, че новият център за „микромобилност“ в Лондон ще доведе до 1 млн. доставки повече всяка година. В същото време се очаква други подобни да бъдат открити из Великобритания през следващите месеци.

Доставчиците ще карат електрически товарни велосипеди и ще ходят пеша до домовете и офисите на клиентите в Централен Лондон, заменяйки хиляди традиционни пътувания с ванове по задръстените пътища на града.

Amazon е предприела стъпки да електрифицира флотилията си с 1000 електрически ванове в момента по британските пътища, целейки да прави половината си доставки без емисии до 2030 г. и всички до 2040 г.

През март компанията обяви и въвеждането на пет 37-тонни електрически тежкотоварни камиони, работещи от центровете в Тилбъри и Милтън Кейнс, заменяйки дизелови камиони.

Търговецът на дребно спечели от пандемичния бум в доставките, при който продажбите нараснаха, но сега компанията е под натиск от климатични групи да намали емисиите и да се превърне във водещ пример за бизнеса.

Мениджърът за страната на Amazon Джон Бъмфри заяви: „Amazon се движи напред към бъдеще без емисии на световно ниво. Един начин, по който правим това, е чрез трансформиране на транспортните ни мрежи".

Новите ни електрически товарни велосипеди, пешеходните доставчици и нарастващата флотилия от електрически превозни средства ще ни помогне да правим повече доставки с нулеви емисии из Лондон от всякога, както и из Великобритания през следващите месеци“.

Новите центрове съвпадат с плановете да се удвои броят на соларните енергийни проекти в британски обекти до 2024 г.

Amazon заяви, че над 30 хил. нови модулни соларни панела ще бъдат инсталирани на съоръженията ѝ в Манчестър, Колвил, Хейдок, Бристол и Милтън Кейнс до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още