IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американската Equinix инвестира 19 млн. долара във втори център за данни в София

Новият модерен център ще ускори дигиталния бизнес и ще осигури достъп до нови пазари

13:48 | 04.10.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Американската компания за взаимосвързаност и центрове за данни Equinix, която е и един от водещите оператори на центрове за данни в света, обяви, че ще открие втория си обект в България. Той отново ще е в София и ще се нарича SO2, а в него ще бъдат вложени 19 млн. щатски долара, обявиха от компанията.

Новият център ще подпомогне българските компании в процеса на дигитална трансформация на бизнеса, осигурявайки им взаимосвързаност с партньорите, лесно преминаване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят.

От компанията, листната на американската Nasdaq, коментираха още, че България е със стратегическо местоположение на Балканите и свързва Европейския съюз, Турция и Кавказкия регион. За начало новият център ще предложи на клиентите си около 350 шкафа за оборудване с възможност да се добавят 1100 в следващите фази.

Equinix вече обслужва над 100 компании в България. Сред клиентите са доставчици на облачни услуги, доставчици на мрежови услуги, големи корпорации и медийни компании. Всички те използват глобалната платформа на Equinix за взаимосвързаност с 200 центъра за данни по целия свят, за да се свързват с бизнес партньори и клиенти в рамките на дигиталната верига на доставки.

Центърът за данни SO2 също така ще предостави и среда за български и международни фирми, които искат да разширят бизнеса си към Източна Европа и Средния Изток. В допълнение, SO2 ще има и директна връзка с българския Internet eXchange point BIX (Bulgarian Internet Exchange). 

SO2 ще използва 100% зелена енергия – практика, наложена от първия център на Equinix в София, съобщават още от компанията.

Според Глобалния индекс за взаимосвързаност (Global Interconnection Index), пазарно проучване, публикувано от Equinix, взаимосвързаността между корпорациите и доставчиците на облачни и ИТ услуги се очаква да расте с 98% на годишна база до 2021 г. Това се дължи на фирмите, които развиват нови дигитални услуги и мигрират съществуващи процеси и системи към външни облачни платформи. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
red6
преди 5 години
Това е добра новина вече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още