IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски бар забранява ползването на Google Glass

Съдържателите на заведението се притесняват за личното пространство на клиентите си

13:44 | 11.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Американски бар забранява ползването на Google Glass

Въпреки че интерактивните очила на Google - Google Glass, все още не са пуснати на пазара, един сиатълски бар забрани използването им в заведението, предаде Ройтерс. 

Заведението 5 Point Cafe, което се рекламира с мотото "алкохолици сервират на алкохолици от 1929 година насам“, публикува в страницата си във Facebook съобщението, че са първият бизнес в американския град, който забранява използването на очилата от клиентите си.

Собственикът на 5 Point Cafe Дейв Майнърт смята, че Google Glass ще бъде използван главно за "шпионски цели", а именно за снимане на видео, показващо пияни мъже и жени, което после лесно може да се сподели из цялото виртуално пространство. Майнърт коментира, че част от съобщението във Facebook е шега. Все пак обаче правенето на видео и снимки в бара е недопустимо, пояснява той.

Барът обаче позволява използването на смартфони, които също могат да правят снимки и видео. Все пак се оказва, че 5 Point Cafe иска не толкова да опази личното пространство на клиентите си, а по-скоро да предотврати потенциални инциденти, възникнали в следствие на това, че хората са видели, че ги снимат.

За разлика от смартфоните, които не показват по никакъв особен начин, че в момента записват видео, Google Glass има яркочервен индикатор, който свети в случай, че камерата е активна. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още