IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски регулатор разследва поредна катастрофа с Tesla

Смята се, че инцидентът може да е свързан със системата за асистенция на шофьора Autopilot

10:35 | 16.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската агенция за сигурност на автомобилите обяви, че ще разследва 12-та катастрофа на Tesla, която може да е свързана с напредналата система за асистиране на водача Autopilot, предава Ройтерс.

Специалната програма за разследване на катастрофи на Националната администрация за безопасност на движението по магистрали ще разследва сблъсък, случил се на 7 декември 2018 г. с Tesla Model 3 в Кънектикът, потвърдиха от агенцията.

Системата Autopilot е участвала в поне три фатални катастрофи с коли на Tesla от 2016 г. насам.

Екипът за специалното разследване от страна на агенцията е инспектирал 12 катастрофи с коли на Tesla, включително превозни средства на Tesla, за които се вярва, че Autopilot е бил активен в момента на инцидента.

Досега агенцията е завършила само два от случаите - фаталният сблъсък от 2016 г. във Флорида е единият от тях.

Наскоро Tesla обяви, че планира да произвежда по 500 хил. електромобила в новия си завод в Берлин, чийто строеж ще започне през следващата година. Това ще е първата Gigafactory на компанията на Илон Мъск в Европа и четвъртата в света. В германската столица компанията ще има и център за дизайн и инженерни дейности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още