IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски съдия временно блокира сделката на Xerox и Fujifilm

Решението е свързано с опасения, че главният изпълнителен директор на Xerox се опитва да запази работата си

16:33 | 28.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Планът на Xerox да бъде придобита от японския си конкурент Fujifilm беше временно блокиран от съдия от Ню Йорк, който смята, че главният изпълнителен директор, който стои зад сделката, се опитва да запази работата си, пише Bloomberg.

Инвеститорът Дарвин Дийсън е пожелал да блокира сделката, обвинявайки главния изпълнителен директор Джефри Джейкъбсън, че е действал без разрешение по отношение на сключването на споразумение с Fujifulm, така че да запази работното си място за сметка на акционерите.

Xerox коментира, че твърдението е невярно и поиска съдията да отхвърли искането на Дийсън за съдебно разпореждане, блокиращо сделката. Компанията направи изявление, в което коментира, че ще обжалва решението.

Съдия Бари Острагер посочва в заповедта си, че съвместното предприятие на Xerox и Fujifilm ще се сблъска с трудности, но не е невъзможно да се насочи към друга сделка, която ще изисква купувачът да предостави средства в брой на инвеститорите на Xerox.

Фактите явно показват, че Джейкъбсън, който на 10 ноември е научил, че бордът активно му търси заместник, е сътрудничил на Fujifilm така, че да "бъде незаменим при сделката", посочва съдията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още