IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анди Джаси: Някой ден Amazon може да продава NFT-та

Лидерът на Amazon твърди, че не притежава биткойни, нито незаменяеми токени

22:30 | 14.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Ryder/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Ryder/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Amazon Анди Джаси заяви, че не притежава биткойн, но е оптимист за бъдещето на криптовалутите и незаменяемите токени (NFT), пише CNBC.

„Аз самият нямам биткойн“, коментира Джаси пред медията. „Очаквам NFT-тата да продължат да растат значително“.

„Вероятно сме много близо до добавянето на криптовалутите като механизъм за разплащания в нашия бизнес за търговия на дребно, но вярвам, че с времето ще видите как криптовалутите ще станат нещо по-голямо“, допълва Джаси, който е интервюиран от медията, след първото му писмо до акционерите, откакто пое лидерството в Amazon от основателя Джеф Безос.

Amazon преди е сигнализирала, че има интерес към криптовалутите. Миналата година тя искаше да привлече експерт по дигитални валути и блокчейн към своя екип за разплащания, който да помогне за бъдещата стратегия и продукти, свързани с технологиите.

Amazon може да не е близо до добавянето на криптовалути като начин за разплащания, но Джаси коментира, че вижда бъдеще, в което гигантът в електронната търговия ще продава NFT. NFT-тата са дигитални активи – от музика до домейни на уебсайтове и дигитални произведения на изкуството, чиято собственост се записва на блокчейн.

Популярността на NFT-тата нарасна значително през последната година, а технологията привлича много ентусиасти. Търговията с незаменяеми токени достигна 17,6 млрд. долара миналата година, което представлява ръст от 21000% спрямо 2020 г. според Nonfungible.com.

Запитан дали Amazon някога ще продава NFT, Джаси коментира: „Смятам, че е възможно за платформата“. По думите му той самият не притежава NFT, но очаква тази технология „да продължи да расте значително“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още