Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Анке ден Оуден: България мисли все повече за дигитализацията

Защитата на данните е главното предизвикателство пред дигитализиращия се бизнес в Европа, твърди генералният мениджър на Microsoft за ЦИЕ

Анке ден Оуден: България мисли все повече за дигитализацията

Снимка: Архив Ройтерс

“България мисли все повече и повече за информационни технологии и дигитализация, включително и самото правителство”, коментира в обзорното технологично предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Анке ден Оуден, генерален мениджър на Microsoft за Централна и Източна Европа.

Американската компания е стартирала няколко добре развиващи се проекта в страната, включително такъв за граничен контрол. Той е свързан с поставянето на специални камери за сигурност по границите, като във връзка с този проект фирмата работи с правителството.

“Икономиката на България мисли все повече за това как да се модернизира и да бъде част от цялото потребление на данни, което ще е важно в бъдещ план”, категорична е Анке ден Оуден.

По думите ѝ в страната и на Балканите като цяло има голям потенциал за развитие, макар че все още не настигаме Западна Европа по дигитализация на бизнеса.

Още по темата

“Ако обърнете внимание на статистиките на Европейския съюз, в България само 9% от потреблението на услуги се случва през облака. Средното ниво в Европейския съюз е 21%. Ако излезем извън Европейския съюз, във Великобритания например е 30%. Имаме много работа за вършене. Има голям потенциал, ако погледем от този ъгъл и помислим как можем да се насочим натам и да достигнем средните стойности”, посочва Ден Оуден.

Според нея защитата на данните остава най-голямото предизвикателство пред бизнеса в ерата на дигитализацията, ето защо и България ще трябва да започне да мисли по-активно в тази посока, най-вече благодарение на Общия регламент за защита на данните в Европейския съюз. Самият бизнес пък ще трябва да се съобразява с повече регулации в тази сфера и това няма да е лесна крачка за него.

Повече по темата може да научите от видеото:

гледано: 3221   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Надежда Бочева

Последни новини

Коментари (3)

0
 
1
 
3
cido до: bbconsult
преди 2 месеца
Радвайте се, но има ли страна в света, която да не мисли за това?!?!
Важното е да се действа, но нашенската мафия няма такива знания и не разбира, че и от дигитализацията може да се крадне значително....
Затова не се надявайте много, само мъничко. Когато се променят условията, тогава....
1
 
1
 
2
преди 2 месеца
Радвам се да чуя, че в България все повече и повече се говори за дигитализацията. Най-важното е и бизнесът в България да я приеме.
1
 
2
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Навремето направихме ЦИФРОВИЗАЦИЯ на съобщителната система. Сега гла воците ще правят дигитализация. Кво ли ще е туй?

Още от Новини
Люксембург обжалва решението на ЕК за възстановяване на 250 млн. евро от Amazon