IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Anonymous атакуваха 70 правителствени сайта в САЩ

От хакерската организация публикуваха 10 гигабайта информация от правоприлагащи агенции

13:56 | 08.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Привърженици на хактивистите често носят маски по време на демонстрациите си. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Привърженици на хактивистите често носят маски по време на демонстрациите си. Снимка: Ройтерс

Хакери от групата Anonymous са пробили защитата на нови 70 правителствени сайта в САЩ, като атаката им е в отговор на арестите на симпатизатори на групата в САЩ и Англия, пише Techradar.

Десет гигабайта с данни, включително адреси на електронна поща, данни за кредитни карти и друг тип важна информация от правоприлагащи агенции са били публикувани в мрежата.

От Anonymous се надяват, че така ще успеят да покажат на всички истинската природа на полицията в САЩ. Информацията е пусната в различни торенти и в анонимната мрежа Tor и съдържа повече от 300 различни имейл акаунти от 56 правоприлагащи сайтове.

Във файловете има и информация за различни полицейски тренировки, списък на информатори и други.

„Не симпатизираме на нито един от полицаите или информаторите, които могат да са застрашени от изпускането на личната им информация. Прекалено дълго те са използвали и злоупотребявали с нашата лична информация и са ни шпионирали, арестували, наранявали и са си въобразявали, че могат да се измъкнат безнаказано. Време е за наказания: искаме да изпитате само вкуса на това, което вие сте ни причинявали ежедневно“ беше написано в допълнителната информация на файловете.

Хакването е станало преди около две седмици на сървърите на компанията Brooks-Jeffrey Marketing, която поддържа различни сайтове на шерифските асоциации. Активистите са се добрали и до информация за кредитните детайли, за да направят дарения на Американския Съюз за Граждански Свободи, Фондация "Електронна граница" и мрежата Bradley Manning.

Точно по това време, преди около две седмици, американските, британските и холандските власти арестуваха 20 хакери, част от групите Anonymous и LulzSec. Двете групировки обаче отрекоха да са арестувани техни членове. "Бяхме шестима и всички все още сме тук",  коментираха лаконично през профила си в Twitter LulzSec. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още