IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Anonymous: Обявяваме война на Орландо

Хакерите отмъщават за арести на активисти от благотворителна организация

22:58 | 29.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Поддръжник на хакерите на протест в Испания.<em>&nbsp;Снимка: Ройтерс</em></p>

Поддръжник на хакерите на протест в Испания. Снимка: Ройтерс

Хакерската групировка Anonymous намери следващата си цел - градската управа в Орландо, щата Флорида.

Хактивистите са решени да приложат всичките си умения, за да отмъстят за арестите на членове на благотворителна организация, раздаваща храна на бездомници.

По силата на действащото местно законодателство този вид благотворителност е забранен.

Първа жертва на хакерите стана туристическият сайт orlandofloridaguide.com, който беше свален от мрежата за няколко часа.

Anonymous предупредиха, че тепърва предстоят нови атаки, които са част от „Операция Орландо". Атаките ще продължат, докато не спрат арестите на хора, раздаващи безплатна храна на бездомници в парковете на града и всички арестувани не бъдат освободени.

„Ако „Храна, а не бомби” продължи да не спазва разпоредбите, ще трябва да се примири с последиците, които в този случай са равни на арести“, заявява говорител на Орландо, цитиран от BBC.

В рамките на операцията многобройните приятели на хакерската групировка ще изпратят възможно най-много електронни писма на свои приятели и познати, с които да ги приканят да не посещават града. „Това е война“, пише в обръщение на хактивистите.

Те обещават да атакуват всеки ден нови и нови сайтове на градската управа. „Вече няма да има покой на оръжията и няма да се опитваме да решим конфликта по цивилизационен начин. Ние ще се отнасяме към вас като към нарушители на човешките права, каквито на практика сте“, се казва още в декларацията на хакерите.

От „Храна, а не бомби” обаче категорично подчертават, че нямат нищо общо с Anonymous и не са искали помощта на хакерите.

Организацията „Храна, а не бомби” води дълга битка с местната управа. Членове на групата не спират да дават ядене без пари на просяци и това води до серия от арести. Сред задържаните е дори и председателят на организацията Кийт МакХенри. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ivcho_slivcho
преди 12 години
Вижте хората в цивилизования свят какви работи правят, а ние тук дори с едни бездомни кучета не можем да се оправим. Трагедия...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още