IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Anonymous продължават делата на LulzSec

По-старата организация е приютила в редиците си всички членове на по-малката, но по-шумна организация

10:57 | 28.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Илюстрация: Twitter</em></p>

Илюстрация: Twitter

След като преди три дни хакерите от LulzSec обявиха, че прекратяват дейност, другата популярна в медиите група Anonymous обяви, че ще „наследи“ дейността им.

Според много технологични сайтове Anonymous вече са взели в организацията си всички членове на по-малката, но по-шумна организация с цел по-лесно прикриване от световните власти.

Преди 19 часа на канала на Anonymous в Twitter бе публикувано следното съобщение: „Искаме да разясним: всички членове на LulzSec са налице, никой не се крие. Само едно име бе изоставено за по-голяма слава - #AntiSec”.

До момента LulzSec доминираха новините с 50-дневния режим на атаки срещу най-различни организации като американския сенат, ЦРУ, бразилски правителствени сайтове и сървърите на различни компютърни игри като Minecraft и EVE Online. Със закриването си групировката пусна последния си пакет информация с данните на 750 000 потребители на AT&T и хиляди потребители на играта на EA Battlefield Heroes. 

Член на LulzSec заяви, че хакерите разполагат с над пет гигабайта “правителствени данни и такива за прилагането на закона“ от цял свят, които планират да оповестят в следващите три седмици. 

LulzSec призоваха последователите си да продължат делото им. Само в Twitter хакерите имат над 282 хил. последователи. 

Anonymous са на хакерската сцена от по-дълго време и имат много повече членове по целия свят. Поради този факт може да е по-лесно на участващите в LulzSec да се скрият в по-голямата група, пише Zdnet.

Вчера Anonymous пуснаха документи на американската Federal Emergency Management Agency, в които се съдържа информация, че агенцията обучава малки правителства на хакерски атаки и анти-хакерски методи.

Междувременно Anonymous атакуваха сайта на тунизийското правителство, и там оставиха съобщението, че ще продължат делата на LulzSec. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още