Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Ant Group получи зелена светлина за листване в Шанхай

Компанията чака одобрение и от борсата в Хонконг

Ant Group получи зелена светлина за листване в Шанхай

Снимка: Paul Yeung/Bloomberg

Финтех компанията Ant Group на милиардера Джак Ма получи одобрение да се листне в Шанхай, което отстрани ключова пречка пред компанията, докато тя се подготвя за потенциално най-голямото в света първично публично предлагане, пише Bloomberg.

По време на изслушване днес и преди да даде зелена светлина, борсата в Шанхай попита Ant за свързаните трансакции с Alibaba Group Holding и причините да изключи Alibaba като контролиращ акционер.

В изявлението на борсата не се разясняват отговорите на Ant на тези въпроси. Компанията обаче трябва да проведе изслушване и пред борсата в Хонконг, за да извърши планираното си двойно предлагане.

Още по темата

Едновременното листване може да доведе до най-големия пазарен дебют досега, който да надмине рекордното IPO на Saudi Aramco, достигнало 29 млрд. долара. Фирмата се цели в оценка от около 225 млрд. долара, на база на IPO от 30 млрд. долара, ако пазарните условия са благоприятни, твърдят източници, запознати с въпроса. Това би съответствало на пазарната капитализация на Bank of America Corp. и ще е над два пъти повече от размера на Citigroup. От американските банки само JPMorgan Chase & Co. е по-голяма.

В зората на плановете си за IPO, Ant беше засегната от поредица нови регулации, които имат за цел да намалят рисковете в китайския финансов онлайн сектор.

Ant, която израсна от приложението за разплащания Alipay, сега получава по-голямата част от приходите си от предоставянето на бързи потребителски заеми, подхранвайки нарастващите потребителски разходи в Китай.

Освен това управлява застрахователен бизнес, наред с предоставянето на кредитен рейтинг и технологични услуги за финансовата индустрия.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Новата прогноза на Activision Blizzard предполага, че бумът в гейминга отшумява