IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple е близо до сделка за анимационен филм

Компанията прави все по-смели стъпки към Холивуд

12:38 | 15.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Apple реши каква да е следващата ѝ холивудска стъпка: да прави филми, пише Bloomberg.

Гигантът е близо до сключването на сделка за анимационен филм, като част от предстоящата вълна от видео предложения, които подготвя, твърдят източници, запознати с въпроса. По думите им Apple води преговори с Cartoon Saloon, базирано в Ирландия и номинирано за Оскар анимационно студио.

Филмът предстои да бъде направен и до премиерата му има повече от година, но Apple преговаря за това да купи права за дистрибуция в САЩ и в няколко други страни, коментират източниците, пожелали анонимност. Не е ясно как Apple планира да пусне филма, но е възможно да се стигне до киноразпространение, необходимо, за да се класира за Наградите на Академията, твърди един от източниците. Други потенциални продукции също са в ход, обяснява още той. Apple и Cartoon Saloon не са отговорили веднага на запитването за коментар.

Самата сделка не е финализирана и все още може да не бъде сключена, но преговорите бележат новите амбиции на плана на Apple да се изправи срещу Netflix, Google и Amazon.com на пазара на онлайн видео, който преживява бум.

Apple сключи няколко сделки за оригинални телевизионни сериала и документални филма, включително един за певеца Ед Шиирън. Но компанията не е обявила никакви готови филми до момента. Производителят на iPhone продава филми през своя онлайн магазин iTunes, така че вече има връзка с развлекателния бизнес, предимно благодарение на директора Еди Кю.

Нейните усилия в онлайн видеото нараснаха до финансиране на оригинално съдържание в момент, в който компанията от Купертино, Калифорния, се опитва да удвои приходите си от услуги.

Компанията започна да финансира нови предавания като “Carpool Karaoke” за Apple Music. Миналата година Apple назначи ветераните от телевизионната индустрия Джейми Елрихт и Зак ван Амбург, за да създаде свое вътрешно студио. Двамата директори имат бюджет от поне 1 млрд. долара за година, коментираха източници пред Bloomberg по-рано.

Apple се сблъсква със силна конкуренция от страна на холивудските гиганти и фирмите за видео стрийминг, които инвестират милиарди долари годишно за нови продукции. Но големите резерви от пари в брой и популярността на устройствата ѝ, дава на компанията увереност, че може да се срещне с абсолютно всеки от развлекателната индустрия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още