IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple е изплатила 8 млрд. долара на разработчици за месец

Над 300 000 приложения са специално предназначени за iPad и iPad mini

17:16 | 14.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Apple е изплатила 8 млрд. долара на разработчици за месец

Американският технологичен концерн Apple е изплатил на външни разработчици повече от 8 милиарда долара от продажбите на техни приложения в App Store, съобщи главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук в речта си по време на конференцията на Goldman Sachs.

При това е отчетно нарастване с 1 млрд. долара спрямо изплатените през декември суми, които бяха обявени на 7-и януари, предава Ройтерс.

Според Кук Apple не забелязва значително увеличение на търсенето на настолни приложения в открития неотдавна Mac App Store. По динамика на изтеглянията този каталог отстъпвал значително на мобилния App Store, казва още мениджърът на калифорнийската компания.

Докато iOS продължава да се радва на огромна мрежа с разработчици, която в действителност продължава да се увеличава с течение на времето, този ръст на заплатените суми показва, че е налице и скок при свалянията на платени приложения от App Store на Apple. Кук също така добави, че има над 300 000 приложения, специално предназначени за iPad и iPad mini, с което намеква, че Apple е фокусирана да се погрижи за потребителите на таблети.

Кук засегна и темата за придобиванията, като поясни, че първоначалните намерения на компанията са били за крупни покупки. Сега обаче тя прави само малки поглъщания и тази практика според него се е доказала като ефективна. 

"Преди всичко ние се ориентираме към привличането на таланти, и едва след това към увеличаване мащаба на компанията. Нужни са ни интересни идеи, хора и интелектуална собственост", заяви Кук. В същото време Apple не изключва сключването на няколко големи сделки, но повече подробности не бяха разкрити.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още