IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple гледа в бъдещето с нови модели iPhone, iPad и Apple TV

Компанията представи новите си устройства в рамките на дългоочакваното си събитие и успя да изненада феновете си

22:19 | 09.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple навлиза в нови територии, обявявайки пускането на устройство, което Стив Джобс някога не одобряваше. Компанията представи новите си смартфони, залагайки на нови функции. Освен това зарадва феновете си с новини за нови таблети и нови цветове на умния си часовник Apple Watch. Ето и какво всъщност разкриха Тим Кук и колегите му в рамките на едно от най-очакваните технологични събития тази година.

iPhone 6S и 6S Plus

Apple обяви дългоочакваните си нови модели на iPhone - iPhone 6S и 6S Plus. Те представляват по-нова версия на флагмана на Apple и имат идентичен дизайн с предшественика си, но предлагат редица нови функции. Главната е чувствителността на екрана към натиск или т.нар. 3D Touch функция. Чрез нея могат да се активират менюта и като цяло да се работи с устройството по един напълно нов начин.  
 
Една от новостите в iPhone е, че е направен от различен материал - нов алуминий, за който от Apple твърдят, че е тяхна собствена сплав. Дисплеят пък е с ново покритие - същото, като това на умния часовник Apple Watch Sport - Ion X. То е по-здраво, а според Apple е най-доброто в индустрията. 
IPhone 6S работи с нов 64-битов процесор, който оперира със 70% по-бързо от предишния. По думите на главния изпълнителен директор на компанията Тим Кук няма друг продукт, който да е толкова свързан с иновациите, колкото смартфонът на Apple.
 
Новите телефони на Apple ще бъдат с 12-мегапикселова камера iSight, като по думите на вицепрезидента по маркетинга Фил Шилер компанията не иска да прави "компромиси с легендарното качество на камерата си". След като показа редица снимки, за да докаже, че новата камера наистина си заслужава, той обяви, че смартфоните ще могат да заснемат и да редактират 4K видео. 
 
По-интересното - Apple е разработила нещо, което нарича Live Photos. То предполага, че при използването на функцията 3D Touch и при задържане на пръста върху дадена снимка тя може да бъде "съживена" в кратко видео и звук. Това се случва чрез улавянето на 1,5-секундно видео преди и след самата снимка. От компанията обявиха, че всъщност не става дума за видеоклип, а по-скоро за специален вид снимка с изключително добро качество.

Iphone 6S Plus ще се предлага в САЩ за 299 долара стартова цена за 16-гигабайтовия модел, с двугодишен договор. 64-гигабайтовият модел ще е 399 долара, а 128-гигабайтовият - 499 долара. 

Новите модели iPhone работят с операционната система iOS 9, която позволява нови възможности за взаимодействие и тактилна обратна връзка. IPhone 6S и 6S Plus ще бъдат пуснати в четири цвята - сребърно, златно, сиво и розово злато.
 
Apple TV

Очаквано Тим Кук обяви пускането на следващата версия Apple TV.

"Вярваме, че бъдещето на телевизията е в приложенията", коментира той. Новото устройство е тясно интегрирано със Siri и позволява на потребителите да търсят филми и телевизионни предавания, както и жанрове. То също така включва и достъп до онлайн магазин за игри и телевизионни приложения.

Последна актуализация: 11:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още