IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аpple нае таен екип за нова инициатива в сферата на биомедицината

Компанията иска да разработи сензори за битка с диабета

10:25 | 13.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple е наела екип от биомедицински инженери като част от тайна инициатива, която била сред идеите на покойния съосновател на компанията Стив Джобс. Целта е да се разработят сензори за лечение на диабет, пише CNBC, позовавайки се на трима души, запознати с въпроса.

От Apple отказват да коментира.

Очаква се инженерите да работят в офис в Пало Алто, Калифорния, близо до централата на корпорацията.

Новината стана ясна в момент, в който връзката между медицината и технологиите се размива, тъй като компании обединяват усилия, за да се борят с хронични заболявания, използвайки високотехнологични устройства, които съчетават биология, софтуер и хардуер. По този начин се създаде и нова област в медицината, наречена биоелектроника.

Миналата година GlaxoSmithKline и Alphabet обявиха, че основават обща компания, която има за цел да продава биоелектронни устройства, за да се борят с болести, като се свързват с отделни нерви.

Американската биотехнологична фирма Setpoint Medical и EnteroMedics вече показаха ранните ползи от биоелектрониката при лечение на ревматоиден артрит и потискането на апетита при хора със затлъстяване.

Други компании, които се занимават с биоелектроника, са Medtronic, Proteus Digital Technology, Sanofi и Biogen. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още