IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple обжалва забраната на продажбите на нейните телефони в Китай

Напрежението между компанията и Qualcomm ескалира все повече

11:59 | 11.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Apple подаде жалба за отмяна на широката забрана за продажбата на iPhone в Китай, обяви гигантът пред CNBC.

Забраната на някои модели iPhone, което беше обявено в понеделник, следва искане на Qualcomm, която води съдебна битка с Apple от години. Производителят на чипове твърди, че има нарушения на патенти във връзка с функции, които позволяват на потребителите да променят размера и вида на снимките и да управляват приложения на сензорен екран.

Двете предварителни решения бяха обявени вчера от съд в Китай. Apple твърди, че не е нарушила въпросните патенти и забраната надхвърля обхвата на обвиненията.

"Усилията на Qualcomm да забрани нашите продукти е пореден отчаян опит от компания, чиито легални практики са разследвани от регулаторите по света“, посочва Apple в изявление. „Всички модели iPhone остават на разположение за нашите клиенти в Китай“.

Apple твърди още, че патентите, които са засегнати, не покриват най-новата версия на операционната система на компанията, която е инсталирана на всички нови модели iPhone.

Главният защитник на Qualcomm Дон Розенберг коментира, че не става дума за нещо специално свързано с операционната система, която е инсталирана в смартфоните.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още