IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple отново е най-високо оценената публична компания в САЩ

Пазарната ѝ капитализация достигна 821,5 млрд. долара, тази на Microsoft е 813,4 млрд. долара, а на Amazon е 805,7 млрд. долара

08:54 | 07.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Apple си извоюва обратно короната за най-високо оценена публична компания, листната в САЩ, приключвайки борсовата сесия с пазарна капитализация над тази на скорошните лидери Microsoft и Amazon.com, предава Ройтерс.

Книжата на компанията повишиха стойността си с 0,03%, с което пазарната капитализация достигна 821,5 млрд. долара. Тази на Microsoft стана 813,4 млрд. долара, след като цената на акциите на компанията спадна с 1,11 на сто, докато Amazon завърши борсовия ден на трето място - с 805,7 млрд. долара капитализация, тъй като стойността на книжата й се потопи с 1,12%.

Цената на акциите на Apple скочи с 13% от последния й финансов отчет на 29 януари насам, а инвеститорите залагат на това, че тя е по-добре след месеци притеснения за забавянето на търсенето на iPhone и рядкото предупреждение за приходите на компанията свързано съд слабото търсене в Китай.

Но забавянето на продажбите на iPhone доведе до по-ниски очаквания за книжата на Apple. Средната цена, очаквана от инвеститорите, спадна от 240 долара три месеца по-рано до 175 долара, или с под долар повече от сегашната им стойност - 174,24 долара.

След като достигна рекордните 1,1 трлн. долара през миналия октомври, пазарната капитализация на Apple спадна значително, а през декември беше изпреварена от Microsoft и Amazon.

Стойността на Apple удари дъно от 675 млрд. доларa на 3 януари, след като компанията предупреди за приходите си, но след това постепенно се възстанови, подпомогната отчасти от тримесечния отчет, който беше по-добър от опасенията на инвеститорите.

Въпреки че Apple напредна при последната сесия, Microsoft и Amazon записаха понижения след обявяването на отчетите си. От четвъртък насам книжата на Amazon понижиха стойността с близо 5%, след като тя прогнозира приходи от продажби за първото тримесечие под очакванията на Wall Street.

Акциите на Microsoft останаха почти без промяна от миналата сряда насам, след като тя успя да изпълни целите си за своите тримесечни резултати и оправда очакванията за прогнозата си.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още