IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple прави подобрения в App Store

Те обаче едва ли ще разсеят притесненията на разработчиците и анализаторите

12:11 | 09.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple обяви серия от дългоочаквани подобрения в магазина си за приложения App Store, но новите функции може да не успеят да разсеят притесненията на разработчиците и анализаторите, които твърдят, че моделът на App Store вече е изживял най-добрите си дни, предава Ройтерс.

Подобреният App Store ще позволи на разработчиците да рекламират своите продукти в резултатите от търсенето и ще им даде по-висок дял от приходите от приложения с абонамент. Същевременно Apple твърди, че е подобрила значително скоростта за одобрение на приложения.

Разработчиците правят приложения за iPhone, защото потребителите, купуващи телефоните на Apple, са по-склонни да плащат.

Сега магазинът става все по-важен за Apple от стратегическа гледна точка, докато продажбите на iPhone започват да се свиват, а компанията търси софтуер и услуги, които да запълнят тази празнина. По време на обявяването на финансовите резултати на компанията за последното фискално тримесечие главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че приходите на App Store са нараснали с 35% през миналата година.

Но магазинът също така е жертва на своя успех. Осем години след пускането си той разполага с повече от 1,9 млн. приложения според компанията за анализи App Annie. Това прави почти невъзможно за разработчиците да открият аудитория за своите приложения, а за самите потребители е по-трудно да намерят това, от което се нуждаят, след като 14 хил. нови приложения се появяват в платформата всяка седмица.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още