IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple преговаря за добавянето на Джеймс Бонд и спортни събития към стрийминга си

Американският гигант все още е в начален етап на разговори с компаниите, които държат правата

09:58 | 20.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple проучва възможностите да засили своята нова телевизионна услуга, включително чрез сделки със собственика на франчайза за Джеймс Бонд MGM Holdings и с придобиването на права за спортни събития, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса.

Директори от Apple са се срещнали с представители на MGM и Pac-12 Conference тази година, докато технологичният гигант обмисля начините да направи по-привлекателни свoето приложение Apple TV и TV+, струваща 4,99 долара месечно услуга, която се появи миналия месец с девет оригинални програми.

Стрийминг услугата има и обновено телевизионно приложение, което предлага абонаменти за Disney+ и HBO, а Apple получава дял от приходите.

Въпреки че преговорите с MGM и Pac-12 са били предварителни и тепърва предстои да напреднат, те показват, че Apple е отворена към сключването на споразумения за милиарди долари за съдържание, което да подкрепи телевизионната ѝ услуга. Сделка с Pac-12 би била първата крачка на Apple в посока предаване на спортни предавания на живо.

Компанията на Тим Кук се опитва да навакса в телевизионната надпревара с Amazon.com и други, които искат да изместят традиционните кабелни оператори като доминиращи медийни услуги в домовете на хората. Потребителите се насочиха към услуги като Netflix, докато се отказват от отношенията си с кабелните оператори.

Amazon и Appe се опитват да увеличат приходите си, като продават абонаменти за собствените им видео стрийминг услуги и дори за конкурентните такива.

Amazon Prime Video беше пусната през 2006 г. и се превърна в място за продажба на абонаменти за канали като Showtime и Starz с прогнозирани приходи от абонаменти в размер на 2,6 млрд. долара, твърдят от BMO Capital Markets.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още