IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple привлече един от най-големите експерти на Google

Иън Гудфелоу има огромни заслуги за развитието на изкуствения интелект

17:08 | 05.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Иън Гудфелоу, един от топ умовете, стоящи зад изкуствения интелект на Google, се присъедини към екипа на Apple, където вече заема директорска позиция, пише CNBC.

Промяната на работното му място се случва, след като Apple започна все по-активно да се опитва да се развива в сферата на изкуствения интелект в опит да насърчи своя софтуер и хардуер. Миналата година Apple нае Джон Гинандреа, който преди това беше ръководител на изкуствения интелект и проучванията в Google. Сега той съблюдава стратегията на Apple в тази област.

Гудфелоу обнови профила си в LinkedIn в четвъртък, откъде стана ясно, че се е преместил от Google в Apple още през март. Той твърди, че е директор машинно самообучение в Special Projects Group. В допълнение към развитието на изкуствения интелект за функции като FaceID и Siri, Apple работи и по технология по автономно шофиране. Но наскоро екипът ѝ, занимаващ се с последното начинание, преживя съкращения.

Говорител на Google потвърди напускането на Гудфелоу. Apple е отказала да коментира въпроса.

Гудфелоу, който има особени заслуги за развитието на изкуствения интелект на глобално ниво, е защитил докторска степен в Университета на Монреал през 2014 г. След това става част от проекта Open AI на Google. Там той получава заплата от над 800 хил. долара. Проучванията му са широко цитирани в академичната литература.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още