IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple пуска безплатен онлайн курс по програмиране за учители

Компанията надгражда усилията си в обучението на преподаватели в САЩ

14:29 | 10.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Anthony Kwan/Bloomberg</em></p>

Снимка: Anthony Kwan/Bloomberg

Американският технологичен гигант Apple обяви, че пуска безплатни онлайн курсове по програмиране за учители, докато подкрепя текущите си училищни проекти в областта с нови материали, предава Ройтерс.

Базираната в Купертино компания, която предлага курсове по програмиране под имената „Develop in Swift” и “Everyone Can Code”, твърди, че новият курс е създаден, за да отговори на нуждите на учителите по компютърни науки в Съединените щати.

Новият курс ще помогне на инструкторите да изградят основни знания, които да им помогнат да преподават разработка на приложения с програмния език с отворен код на Apple, наречен Swift.

Курсовете “Everyone Can Code” са насочени към начинаещи, докато „Develop in Swift” са фокусирани върху по-напреднали в програмирането.

Apple твърди, че променя част от курсовете си и добавя нови ресурси в текущите си програми.

Сериите „Develop in Swift“ ще включват четири нови книги, които ще бъдат налични през есента безплатно в Apple Books.

Производителят на iPhone освен това добавя нови книги за курса „Everyone Can Code”, който ползва пъзели и игри, за да преподава Swift през Swift Playgrounds App.

Онлайн ученето се превърна в нещо обичайно за американските училища и колежи, които затвориха врати в края на март, за да се спре разпространението на коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още