IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple разширява операциите си в Индия

Salcomp ще прави компоненти за нейните смартфони в близост до Ченай

15:20 | 25.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индийският министър на информационните технологии Рави Шанкар Прасад обяви днес, че Apple ще разшири операциите си в страната и поддоставчикът на iPhone – Salcomp, ще прави компоненти в завод в близост до Ченай, Южна Индия, предава Ройтерс.

Salcomp ще инвестира 20 млрд. рупии (278,67 млн. долара) в следващите пет години, за да прави зарядни и други компоненти в завода. Това ще е свързано със създаването на 10 хил. работни места, коментира Прасад.

Смартфоните на Apple, произвеждани в Индия, също така ще бъдат изнасяни, твърди той, допълвайки, че износът на мобилни телефони и компоненти от страната ще е в размер на 1,6 млрд. долара годишно.

Всичко това се случва в момент, в който големите технологични компании постепенно изтеглят производството си от Китай заради последиците от търговската война между Пекин и Вашингтон.

Samsung например затвори и последния си китайски завод за смартфони, но разчита на аутсорсинг в азиатската държава, където работи с подизпълнители.

Същевременно Индия е особено апетитен пазар за производителите на смартфони, които виждат в него възможност за експанзия, особено като се има предвид насищането на пазара в други точки на света като САЩ, които досега бяха двигатели на растежа. 


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още