IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple се подготвя за отварянето на "още много магазини" през май

Компанията все още не е коментирала официално въпроса

13:19 | 28.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Главният директор на Apple по търговията на дребно е завил пред служители на концерна, че очаква компанията да отвори отново „още много“ от магазините си през май, след като през март спря дейността на всичките си търговски обекти извън Китай заради Covid-19, предава Bloomberg.

Дидре О‘Браян, вицепрезидент за търговията на дребно и човешките ресурси, е направила разкритието в седмично видео с новини, твърдят служители от ритейл екипа на Apple, запознати с въпроса.

О‘Браян не е разкрила кои региони и кои локации има предвид, но твърди, че „продължаваме да анализираме тази здравна ситуация на всички места и очаквам, че през май ще отворим наново още много магазини“.

Компанията е отказала да коментира въпроса.

Търговският обект на Apple в Сеул беше отворен отново през април. Този магазин е фокусиран основно върху услугите и взимането на устройства за поправка, вместо към продажбите. Потребителите все пак могат да купуват и продукти, но на входа температурата им се проверява, става ясно от снимки с инструкциите за обекта, публикувани в Twitter.

Не е ясно в кои региони Apple планира да отвори магазините си първо, но преди време О‘Браян е казала на служителите, че очаква поне част от обектите в Съединените щати да възобновят дейността си в началото на май. Apple разполага с магазини в Европа, Северна Америка, Азия и големи пазари като Бразилия, Япония и Обединените арабски емирства.

Някои части на САЩ вече започват да се завръщат на работа. Щати като Тексас планират да вдигнат или отслабят рестрикциите в близко бъдеще. Джорджия пък вече позволи на няколко компании да започнат бизнеса си отново.

През последните няколко седмици служителите от търговските обекти на Apple започнаха да се връщат на работа, като преминават обучения и провеждат срещи от домовете си. Някои от тях предоставят техническа поддръжка по телефона.

Apple не е казала на корпоративните си служители кога могат да се върнат в офиса, но главният изпълнителен директор Тим Кук преди това каза на колегите си, че когато този момент настъпи, те вероятно ще трябва да преминават проверки на температурата и други прегледи, за да могат да влязат в магазините.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още