IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple ще плати до 1000 долара бонуси на работниците в магазините си

Ходът е нещо необичайно за компанията, последният такъв е от 2018 г.

13:06 | 23.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Apple ще даде на служителите в магазините си еднократни бонуси в размер на до 1000 долара през следващия месец – рядък ход, който следва големите усилия на компанията да върне операциите си по търговия на дребно обратно в релси след блокадите, наложени заради коронавируса, пише Bloomberg.

Производителят на iPhone ще даде по 1000 долара на служителите в магазините, наети преди 31 март, а всеки, който се е присъединил след тази дата, ще получи 500 долара, твърдят източници, запознати с въпроса. Новите работници за празничния сезон ще се сдобият с 200 долара, допълват източниците, които са пожелали да останат анонимни. Плащанията ще обхванат и работещите по онлайн продажбите и AppleCare.

Но добрите новини са свързани и с някои проблеми. В отделна бележка главният изпълнителен директор Тим Кук критикува изтичането на информация в медиите. Ключови детайли за скорошното събитие за представяне на новите продукти на компанията изтекоха преди него, заедно с информация за глобална среща на технологичния гигант, проведена миналата седмица.

Кук е чул от много служители, че са „изключително ядосани да видят, че съдържанието на срещата е било изпратено до репортери“, сочи бележката, която е разгледана от Bloomberg News. „Това се случи след продуктовата ни премиера, повечето детайли от която също изтекоха в медиите“.

Текстът на Кук предизвика нови опасения у част от служителите, които смятат, че политиките на Apple са твърде рестриктивни. Освен това е потенциално разсейване в момент, в който компанията е фокусирана върху пускането на новите модели iPhone и други устройства. Предварителните поръчки на iPhone 13 започнаха миналата седмица, а телефоните ще се появят в магазините този петък.

Представянето на 14 септември, което включваше също Apple Watch Series 7 и iPad mini с нов дизайн, даде начало на натоварения празничен сезон на компанията. Тази Коледа ще бъде тест за търговията на дребно на Apple, докато компанията се справя и с отслабващата пандемия.

Бонусите в Apple са нещо необичайно. Последният голям такъв беше за раздаване на ограничени акции на стойност 2500 долара през 2018 г.

Представител на Apple е отказал да коментира темата.

Още технологични новини вижте във видео матариала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още