IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple сключи ключово партньорство с Опра Уинфри

Споразумението е за създаване на видео съдържание от популярната водеща

10:16 | 18.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Apple разкри, че е сключила партньорство за създаване на видео съдържание с телевизионната звезда и продуцент Опра Уинфри. Това е най-големия залог на производителя на iPhone в битката с Netflix, Google и Amazon.com за бъдещето на онлайн видеото, пише Bloomberg.

Компанията обясни, че споразумението с Уинфри е за няколко години и е с цел „създаване на оригинални програми, което се основава на нейната несравнима способност да се свързва с аудиторията по цял свят“. Проектът ще бъде пуснат като част от „серия от оригинални предавания на Apple”, допълни компанията в изявление. Тя не разкри колко точно плаща за целта, нито кога ще се появят предаванията.

Apple ще финансира всякакви проекти, които биха могли да включват телевизионни сериали, филми и други, твърди източник, запознат с въпроса. Уинфри ще се появява пред камера, но също така ще запази правата върху всички видеа, коментира източникът, пожелал да остане анонимен.

Наскоро Уинфри поднови своя договор с OWN TV, като той ще бъде в сила до 2025 г. Споразумението ѝ дава възможност да бъде гъвкава и да работи с други компании.

И други медии са търсили Уинфри, но тя не е водила преговори за създаването на съдържание за нито една от другите стрийминг компании, посочва източникът, допълвайки, че Уинфри е привлечена от идеята да работи специално с Apple.

Базираната в Купертино, Калифорния, технологична компания работи по редица сделки за телевизионни предавания и филми за своята видео услуга. По-рано тя сключи споразумения за предавания, продуцирани от Стивън Спилбърг, за друго с участието на Рийз Уидърспун и Дженифър Анистън, както и за драматичен сериал с баскетболиста Кевин Дюрант. В четвъртък Bloomberg писа, че Apple е близо до сключването на сделка за пълнометражен анимационен филм.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още