IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple спира наемането на хора за някои от звената си

Ключовите екипи обаче ще продължат да се разширяват

11:21 | 17.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple ще спре да наема хора за някои от подразделенията си, след като продаде по-малък брой смартфони iPhone и не изпълни прогнозата за приходите за тримесечието, включващо празниците, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е направил разкритието пред служителите по-рано този месец, след което е изпратил предупреждение до инвеститорите заради скорошните проблеми на компанията, особено в Китай.

По време на срещата Кук е запитан дали компанията планира да замрази наемането в резултат на случващото се. Той е заявил, че не вярва, че това е решението. Вместо това е коментирал, че някои подразделения ще намалят привличането на кадри, допълват източниците, запознати с въпроса, които са пожелали да останат анонимни.

Кук е коментирал, че трябва напълно да реши кои подразделения ще бъдат засегнати, но твърди, че ключовите групи, като екипът за изкуствен интелект, ще продължат да наемат нови хора, за да поддържат темпа на работа.

Говорител на Apple не е отговорил на запитванията за коментар. Apple беше в период на наемане на много хора в последното десетилетиe, но темпът на привличане се забави през последните години. Компанията е добавила около 9000 служители през последната си фискална година, от общо 132 хиляди. Година по-рано тя беше наела близо 7000 служители.

Книжата на Apple понижиха стойността си с под 1% по време на следборсовата търговия в сряда. Решението няма да засегне плановете за отварянето на нови офиси в Остън, Тексас, нито пък експанзията в Лос Анджелис, където Apple събира своя екип за създаване на оригинално видео съдържание, твърди още главният изпълнителен директор.

Вижте още технологични новини във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още