IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple спира продажбите на Mac Pro в ЕС от март?

Моделът не отговаря на новите технически изисквания на съюза, които влизат в сила от 1 март

13:02 | 02.02.13 г. 3
<p>
	Моделът Mac Pro и човекът, който едва би ли позволил продажбите му в Европа да бъдат прекратени. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Моделът Mac Pro и човекът, който едва би ли позволил продажбите му в Европа да бъдат прекратени. Снимка: Архив Ройтерс

Американският технологичен гигант Apple от първи март ще спре продажбите в Европа на персоналните компютри Mac Pro заради неизпълнение на новите технически изисквания на Европейския съюз, съобщава убесайтът 9to5mac.com, цитиран от РИА Новости, като се позовава на изявление, изпратено от компанията до нейните търговски партньори.

„От 1 март 2013 г. Apple ще спре продажбите на компютрите Mac Pro в държавите-членки на Европейския съюз, в държавите, които кандидатстват за членство в него, както и на територията на страните, които членуват в Европейската асоциация за свободна търговия, тъй като не отговаря на техническите изисквания, влизащи в сила от тази дата“, цитират от уебсайта съобщението на технологичния гигант.

В него се посочва също, че Apple ще спре да приема поръчки от европейските държави за Mac Pro на 18 февруари.

Моделът е най-мощният и скъп от серията персонални компютри на компанията, като търсенето за него е най-голямо от страна на дизайнери, издатели и архитекти. Най-достъпната версия на модела струва над 2 500 долара.

Компанията отдавна не е обновявала сериозно модела, ограничавайки се с пускането на версия с по-съвременни процесори през юни миналата година. През юни обаче главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви, че компанията ще обнови кардинално Mac Pro, който евентуално ще отговаря на новите изисквания на ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
deant
преди 11 години
Sigurno ne otgovarq na novite iziskvaniq za vredni vagloredni emisii....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още