IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple съди Amazon заради нарушена търговска марка

Според Apple името на онлайн магазина за приложения на Amazon дублира марката App Store

16:30 | 22.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Apple съди Amazon заради нарушена търговска марка

Най-голямата онлайн верига за търговия на дребно в САЩ Amazon също навлезе на бързо растящия пазар на приложения за мобилни телефони. Компанията пусна свой интернет магазин за приложения за смартфони, базирани на операционната система Android, под името Amazon App Store, пише Ройтерс.

От Apple обаче са завели дело срещу Amazon в опит спрат компанията да използва търговската марка “App Store”, която производителят на iPhone и iPad се опитва да регистрира и запази за себе си.

“Apple App Store” е названието на онлайн магазина на Apple, в който се продават и предлагат безплатно стотици хиляди приложения за продуктите на Apple, базирани на операционната й система iOS.

Според съдебната жалба на Apple, подадена миналата седмица, онлайн търговецът е използвал умишлено търговската марка “App Store”, за да привлече разработчици на софтуер в САЩ.

Apple е подала молба за регистрация на търговската марка „App Store” в САЩ, но на този етап не получава одобрение заради противопоставянето на страна на Microsoft.

„Помолихме Amazon да не копира името APP STORE, защото по този начин ще обърка и заблуди клиентите”, заяви говорителят на Apple Кристин Хъгует.

От Amazon не са отговорили на искането на технологичната компания. Apple са подали също и иск за нелоялна конкуренция и искат да се забрани използването на марката „App Store” от Amazon.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още