IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple TV+ с първа премиера

На Tribeca TV Festival дебютира сериалът "Dickinson"

09:30 | 16.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Видео стрийминг услугата Apple TV+ направи премиера на първото си телевизионно предаване на Tribeca TV Festival този уикенд със сериала “Dickinson”, който хвърля светлина върху живота на емблематичната американска поетеса, предава Ройтерс.

Ролята на Емили Дикинсън е поверена на Хейли Стейнфилд, поп звезда, чието музикално изпълнение в Pitch Perfect 2 и дебютния ѝ сингъл “Love Myself” я превърнаха в идол на тинейджърите. Решението за избора ѝ показва, че Apple вероятно залага на привличането на млади, лоялни фенове в стрийминг услугата си.

Изиграната от Стейнфилд Дикинсън през нощта пише поезия със страст и флиртува със смъртта - герой, изигран от рапъра Уиз Халифа, като същевременно се чувства ограничена от очакванията, които има към жените в средата на 19 в. 

В първия епизод Дикинсън се съпротивлява на усилията на майка си да я омъжи. Главната героиня е с разбито сърце, след като баща ѝ остава недоволен от факта, че е предала свое стихотворение, което да бъде публикувано в литературно списание.

След прожекцията на първия епизод Стейнфилд коментира, че според нея жените все още чувстват подобен обществен натиск.

Освен това актрисата изненада публиката в Tribeca с новината, че ще изкара нов сингъл “Afterlife” на 19 септември, а песента ще бъде включена в сериала.

“Dickinson” се присъединява към седемте други оригинални предавания на Apole TV+, когато услугата бъде пусната на 1 ноември. В списъка влизат и “The Morning Show” с Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун, както и научно-фантастичната драма “See” с Джейсън Момоа.

Актьорите в “Dickinson” заявиха, че са щастливи, че Apple очевидно е била готова да похарчи достатъчно за костюми и реквизит. Същевременно компанията планира да инвестира 2 млрд. долара в оригинални програми за новата си стрийминг услуга тази година.

За да се бори с платформите Disney+ на Walt Disney и Netflix за вниманието на потребителите, Apple предлага една година безплатен достъп до нейната стрийминг услуга за потребителите, които купят устройство на Apple. Първоначално Apple TV+ ще бъде пусната на над 100 пазара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още