IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple вече е лидер по продажби на смартфони в Китай

Компанията успя да изпревари местния производител на мобилни устройства Xiaomi

10:58 | 03.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Продажбите на iPhone в Китай достигнаха рекорден брой, а компанията си завоюва първото място по обем на продажбите със своя пазарен дял от 27,6%. Apple дължи успехите си в азиатската страна основно благодарение на силното търсене на наскоро излезлите iPhone 6 и iPhone 6 Plus, сочи проучване на Kantar Worldpanel ComTech.

До края на февруари iPhone е най-добре продаваният смартфон в градовете в Китай, с 10,2% дял. Той е следван от RedMI Note на Xiaomi, а трети е iPhone 6 Plus, пише MarketWatch.

“Има голям апетит за продуктите на Apple в градовете в Китай откакто на пазара бяха пуснати iPhone 6 и 6 Plus, а това продължи и по време на Китайската Нова година“, гласи още докладът, цитиран от главният експерт проучвания в компанията Каролина Миланези.

Благодарение на растежа на продажбите на двете нови устройства на Apple, по-старите телефони също се радват на добри продажби, благодарение на което Apple успя да изпревари Xiaomi – най-големия производител на смартфони в Китай.

Абонатите на China Mobile са допринесли за 59% от общите продажби на iPhone в страната, разкрива още Миланези.

Пазарният дял на iPhone в САЩ спадна до 38,8% в края на февруари. За сравнение година по-рано той беше 39,9%, посочва докладът. И все пак iPhone 6 остава най-добре продаваният смартфон в страната.

Според доклада в близко бъдеще новите телефони на тайванската компания Samsung Electronics, на южнокорейската LG Electronics и китайската Huawei Technologies “могат да разпалят нова искра“ в битката на пазара на този тип устройства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още