Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Apple за пореден път забавя връщането на служителите си в офисите

Огнищата на Covid-19 накараха технологичния гигант да планира завръщане към присъствената работа от февруари

Apple за пореден път забавя връщането на служителите си в офисите

Снимка: Tiffany Hagler-Geard/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е казал на служителите на компанията, че отлага плана за завръщането в офиса до февруари, сочи вътрешен имейл, разгледан от CNBC.

В текста Кук посочва, че служителите ще бъдат призовани да се явяват в офиса един или два дни седмично през първия месец от завръщането. През март пък ще бъде въведен планът за хибридна работа, съгласно който по-голямата част от служителите ще посещават офисите в понеделник, вторник и четвъртък.

През юни Кук обяви, че служителите ще бъдат извикани на работа три дни седмично от началото на септември. Новините предизвикаха силно недоволство на вътрешно ниво, а хиляди служители се присъединиха към канал в Slack, в който обсъждаха как да си издействат работа от дистанция.

Още по темата

След това планът беше отложен за януари заради възхода на делта варианта на коронавируса, което успокои служителите, които бяха притеснени за връщането на работа предвид пандемията.

Кук пише, че служителите, чиято работа изисква да се явяват в офиса по-често, ще бъдат призовани да посещават работното си място четири или пет дни седмично. Освен това лидерът на компанията насърчава служителите да се ваксинират. Засега Apple не е наложила задължителна ваксинация.

Планът за хибридна работа на технологичния гигант е значителна промяна за компанията, която в миналото като цяло избягваше работата от вкъщи. И все пак тя остава доста по-консервативна в плановете си спрямо други играчи като Facebook и Twitter, които наложиха изцяло дистанционен модел на работа.

Някои части на Съединените щати още се борят с големи огнища на Covid-19. Въпреки че вълните, които застигнаха югоизточните части, отминаха, части от Нова Англия все още се борят с нарастващия брой случаи на заразени и хоспирализирани с Covid-19. В началото на ноември болници в Колорадо трябваше да връщат пациенти заради пика на вълната.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Нидерландски регулатор глоби Apple 5 млн. евро