IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple загатва за нова услуга с покана "Време е за шоу"

На 25 март вероятно ще видим обявяването на телевизионната услуга на компанията

09:48 | 12.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple изпрати покани до медиите за събитие, което ще се проведе на 25 март в Steve Jobs Theater в кампусa ѝ в Купертино, Калифорния, където се очаква да обяви телевизионна и видео услуга, предава Ройтерс.

Източници по-рано са коментирали пред информационната агенция, че компанията се е насочила към стартиране на стрийминг телевизия през април. Услугата вероятно ще включва телевизионен абонамент. Apple често пуска продукти и услуги в седмиците след събитията си.

В поканата си Apple не разкрива какъв ще е фокусът на събитието, а вместо това има само едно изречение: „Време е за шоу“.

Apple отдавна подсказва, че планира видео услуга. Компанията похарчи 2 млрд. долара в Холивуд за създаването на собствено съдържание и подписване на договори с големи звезди като Опра Уинфри. Източници, запознати с въпроса, коментираха по-рано, че услугата може да препродава абонаменти за CBS, Viacom и Starz на Lions Gate Entertainment, като ще предлага и оригинално съдържание от Apple.

Телевизионната услуга се очаква да бъде пусната по целия свят – амбициозен ход, предполагащ битка с конкурентни услуги – от Netflix до Prime Video на Amazon. App Store на Apple, където обичайно се разпространяват нейните услуги, в момента е достъпен в 100 държави.

Потенциалните продажби от една телевизионна услуга могат да се превърнат във фокус за инвеститорите, след като през януари Apple отчете първия спад на продажбите на iPhone по време на ключовия празничен период и обяви, че ще намали цените на телефоните си на някои пазари.

Освен това Apple води преговори с HBO, част от WarnerMedia на AT&T, да стане част от услугата, а това може да се случи тъкмо за стартирането ѝ, твърди източник, запознат с темата.

Макар че има шанс Apple да ъпдейтне своите устройства iPad и Apple TV по-късно този месец, събитието ще бъде първото за Apple, в което хардуерът няма да е основен фокус, коментира Бен Баярин, анализатор в Creative Strategies.

Това е голяма промяна за Apple, която по-рано тази година направи така, че нейната музикална услуга Apple Music да работи с умните колонки на конкуренти като Amazon и сключи партньорство със Samsung Electronics, с което позволи на собствениците на телевизори Samsung да гледат видеа, купени от Apple.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още