IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple замрази работата си с Wistron

Докато подизпълнителят не отстрани нередностите при заплащането на служителите си, няма да получава нови поръчки за производството на iPhone

13:16 | 19.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Технолигичният гигант Apple постави на изпитателен срок поддоставчика Wistron и към момента няма да му възлага нови поръчки, докато не промени някои от политиките си на работа, съобщава Reuters.

До казуса се стигна след като работници излязоха на стачка. Apple разследва дали тя е причинена от нарушения от страна на Wistron в протокола за заплащането на служителите и работните условия, пише Apple Insider.

След случилото се в завода на Wistron в Нарасапура, Индия, американският технологичен гигант обяви, че разследва дали поддоставчикът не е нарушил правилата, които трябва да спазват всички компании, които сглобяват устройства за Apple. Компанията твърди, че работи с местната полиция. 

От днешно изявление на технологичния гигант става ясно, че са констатирани нарушения в кодекса за поведение, а компанията поддоставчик Wistron не е приложила правилни процеси за управление на работното време, което е довело до забавяне на плащанията за някои работници през октомври и ноември.

Apple ще продължи да следи напредъка на Wistron в отстраняването на нередностите.

„Нашата основна цел е да гарантираме, че към всички работници ще се отнасят с достойнство и уважение и получават незабавна пълна компенсация на изработеното си време“, коментират от Apple

По-рано през деня Wistron призна, че някои работници не са получили адекватно заплащане, а изпълнителният директор, който ръководи бизнеса в Индия, е отстранен.

По време на стачката на гневни служители бе унищожено имущество за милиони долари, а заводът в Нарасапура се наложи да преустанови работа. В него се произвеждаше модел на iPhone.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още