IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арестуваха 21 души по подозрение в кражба на потребителски данни от Alibaba

Засегнато е логистичното звено Cainiao Network

12:48 | 22.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската полиция е арестувала 21 души, заподозрени в това, че имат връзка с кражбата на потребителска информация от Cainiao Network, логистичното звено на Alibaba Group Holding, предава държавната информационна агенция Xinhua.

Повече от 10 млн. единици клиентски данни, включително потребителски имена, телефонни номера и номера за проследяване на поръчките, са били откраднати от Cainiao, която предоставя логистична помощ на платформата на Alibaba за електронна търговия Taobao, пише CNBC.

Агенцията твърди, че полицията е получила информация от логистичната компания още през юни, че скенерите на баркодове, използвани в центровете за дистрибуция, са били засегнати от зловреден софтуер.

Пред Xinhua Cainiao е заявила, че слабостите в сигурността са били поправени.

В изявление компанията посочва, че зловредният софтуер е засечен в част от скенерите, използвани от нейните логистични партньори, по-рано тази година, като това веднага е било докладвано на полицията, а системите са били подобрени.

Фирмата твърди, че полицейското разследване е установило, че никаква част от нелегално получените данни не е била споделена с трети страни.

“Cainiao смята защитата на данните на потребителите за свой най-голям приоритет и ще продължи да полага усилия, за да пази платформата си сигурна”, допълва компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още