IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AT&T е помагала на службите в САЩ за мащабно електронно следене

АНС е могла да следи интернет трафика в страната благодарение на сътрудничеството на комуникационната компания

15:53 | 16.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
AT&T е помагала на службите в САЩ за мащабно електронно следене

Телекомуникационният гигант AT&T е оказвал значително съдействие на американската Агенция за национална сигурност за провеждане на мащабно следене на интернет трафика, съобщава New York Times, цитирани от Fortune.

NYT се позовава на документи за периода 2003 – 2013 година, предоставени от бившия сътрудник на Агенцията Едуард Сноудън. От тях е видно, че компанията е помагала на АНС в множество дейности.

Сред тях например са данни как компанията е оказвала техническо съдействие на Агенцията за изпълнение на тайна съдебна заповед, позволяваща да се следи цялата интернет комуникация в централата на ООН, която е клиент на AT&T.

Със сътрудничеството на AT&T разузнавателната служба е била в състояние да следи огромен обем от интернет трафика, минаващ през САЩ.

„Не предоставяме доброволно информация на разследващите органи, освен в случаите, че е застрашен човешки живот или информацията е от съществено значение”, коментира говорител на комуникационната компания по повод материала на NYT.

Като пример от AT&T посочват случаи на отвличане, при които проследяване на трафика може да помогне за разкриване на престъпленията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още