IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AT&T и Intel ще тестват дронове в LTE мрежи

Идеята е да се проучат възможностите за ползване на устройствата за целите на бизнеса

09:36 | 22.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Американската телекомуникационна компания AT&T обяви в понеделник, че ще си партнира с производителя на чипове Intel за тестването на функционалността на дронове в нейните LTE безжични мрежи.

AT&T ще работи с Intel по проучването на ефективността на дроновете в LTE мрежата, когато те извършват полети на по-голяма височина и дали са възможни евентуални смущения в сигнала на области като видео стрийминга и информация за полетите, посочва AT&T в изявление  цитирано от Ройтерс.

Intel инвестира агресивно в технологията, свързана с дронове през последните години. Тъй като пазарът на безжични услуги в САЩ е пренаситен, AT&T търси възможности за растеж в сферата на Интернет на нещата - свързаните с интернет машини и устройства - от коли до джаджи за дома и дронове. Това е новото поле за битка на компанията с нейните конкуренти като Verizon Communications и Amazon.com.

“AT&T и Intel ще тестват как мрежата може да позволи използването на най-вълнуващите опции за полети с дронове за бизнеса”, обяви старши вицепрезидентът на AT&T, отговарящ за решенията, свързани с Интернет на нещата, Крис Пенроуз.

LTE мрежата на AT&T може да помогне за свързването с интернет на индустрии като логистиката, селското стопанство, строителството и други.

По време на Mobile World Congess в Барселона тази седмица Intel ще представи “Intel Drone Zone” и ще демонстрира своята технология с дронове в мрежата на AT&T.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още