IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автономните автомобили на Google са участвали в 11 пътни инцидента

Те не са станали причина за нито едно от произшествията, твърдят от компанията

09:47 | 12.05.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Автономните коли на интернет компанията Google са замесени в 11 пътни произшествия през последните шест години, откакто е стартиран проектът, но не са станали причина за нито едно от тях, разкри директорът на програмата Крис Урмсън.

Екип от шофьори тества повече от 20 превозни средства, които до момента са изминали 2,73 млн. км, предава Ройтерс.

"...Нито веднъж самоуправляваща се кола не е причинила инцидент“, пише Урмсън. По думите му никой не е пострадал при инцидентите.

"Ако прекарате достатъчно време на пътя, ще се случат инциденти, независимо дали се намирате в обикновена или в самоуправляваща се кола“, коментира още той.

Автомобилите на Google са били ударени отзад седем пъти, най-вече на светофари. По-голяма част от катастрофите са станали по улиците в града, а не на магистрали.

„Ще продължим да шофираме хиляди километри, така че да разберем по-добре всички по-чести инциденти, които карат много от нас да не обичат ежедневното каране, и ние ще продължим да работим усилено върху развитието на самоуправляващата се кола, която може да поеме това бреме от нас“, допълва Урмсън.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още