IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Azure и Office 365 помогнаха на Microsoft да задмине прогнозите

Общите приходи на Microsoft са нараснали с 16 на сто до 26,82 млрд. долара

10:27 | 27.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Mircosoft надмина прогнозите на Wall Street за тримесечната си печалба, след като успя да привлече повече компании към нейните облачни услуги в Azure и към Office 365, предава Ройтерс.

Голяма част от скорошния растеж на Microsoft е подхранвана от бизнеса с облачни услуги, тъй като все повече фирми се опитват да свият разходите си за съхранение на данни, като използват базиран в облака софтуер и прехвърлят своите приложения в центрове за данни.

Основният облачен продукт на компанията Azure, който се конкурира с Amazon Web Services, отчете 93% ръст на приходите за третото фискално тримесечие, приключило на 31 март.

Растежът на Azure издигна Microsoft до второ място на пазара на облачни услуги, който достигна 15,6 млрд. долара. Компанията вече има 14% пазарен дял, като се нарежда след Amazon Web Services и нейните 32% според Canalys.

Книжата на Microsoft повишиха стойността си с близо 30 на сто през последната година. В резултат на отчета цената им нарасна с 2,1% по време на следборсовата търговия до 94,26 долара.

Приходите от звеното за продуктивност и бизнес процеси на Microsoft, което включва Office 365, са нараснали със 17% до 9 млрд. долара, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 8,73 млрд. долара според Thomson Reuters I/B/E/S.

Приходите от звеното More Personal Computing са скочили с 13 на сто до 9,9 млрд. долара.

Кристин Честър, старши финансов мениджър на връзките с инвеститорите на Microsoft, заяви, че този ръст е „по-голям от очакваното“.

Общите приходи на Microsoft са нараснали с 16 на сто до 26,82 млрд. долара, отново изпреварвайки очакванията за 25,77 млрд. долара.

Нетната печалба е скочила със 7,42 млрд. долара, или 95 цента на акция, от 5,49 млрд. долара, или 70 цента на акция, година по-рано. Анализаторите очакваха 85 цента на акция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още