IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Baidu надмина прогнозите с новия си отчет

Бизнесът с маркетингови услуги, който е основен източник на приходи от чужбина, отчете 9% спад на приходите до 19,2 млрд. юана

09:15 | 20.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският интернет гигант Baidu отчете по-добри от очакваното приходи и печалба за тримесечието, след като повече хора използваха неговата видео стрийминг услуга, а новината изпрати цената на акциите ѝ с 8% нагоре по време на следборсовата търговия, предава Ройтетс.

Приходите от iQIYI са се увеличили с 15% до 7,11 млрд. юана (1,01 млрд. долара), докато услугата премина границата от 100 млн. абонати през юни тази година, въпреки огромната конкуренция от страна на играчи като TikTok на ByteDances.

Бизнесът с маркетингови услуги, който е основен източник на приходи от чужбина, отчете 9% спад на приходите до 19,2 млрд. юана. Сумата се оказа под прогнозите на анализаторите. Показателят беше засегнат от влиянието на продължаващата търговска война и по-стриктните рекламни регулации, наложени от правителството.

Общите приходи са нараснали до 26,33 млрд. юана (3,73 млрд. долара) от 25,97 млрд. юана година по-рано, сочат данни на Refinitiv.

Като се изключат някои елементи, Baidu е спечелила по 10,11 юана за американска депозитарна разписка. Анализаторите очакваха сумата да е 6,12 юана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още