IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Baidu планира още сделки за излъчването на съдържание на Netflix в Китай

Компаниите вече имат успешно партньорство и изглежда планират то да е дългосрочно

14:26 | 24.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската интернет компания Baidu “ще обяви много повече вълнуващи сделки”, които предстоят в сферата на видео съдържанието през тази година, след като наскоро компанията сключи споразумение с американския стрийминг гигант Netflix за пренасянето на част от неговите предавания в Китай, предава CNBC.

Baidu, която често е наричана “Китайският Google”, разполага със собствена абонаментна видео стрийминг услуга, наречена iQiyi, а тя има около 400 млн. потребители. Миналата година Netflix сключи сделка за предоставянето на част от нейното съдържание като сериала “Stranger Things” на iQiyi, което даде достъп на американската фирма до китайския пазар.

В интервю за CNBC, дадено на Световния икономически форум в Давос, президентът на Baidu Я-Цин Джан подсказа, че предстоят повече сделки с Netflix.

“Нашият директор по съдържанието работи усилено по това да привлече повече съдържание в Китай и да създаде повече съдържание като цяло”, коментира Джан. “Ще видите още много вълнуващи сделки”.

Основният бизнес на Baidu все още е фокусиран в рекламата, подобно на Google, но по-строгите правила за рекламата в Китай засегнаха бизнеса през 2016 г. Оттогава фирмата се възстанови, но започна да се съсредоточава върху инвестиции в нови области като изкуствения интелект, безпилотните коли и видео стрийминга.

Съдържанието е смятано за основен двигател на растежа на редица технологични компании - от Netflix и Amazon до Apple и Facebook. В Китай важи същото, когато технологичният гигант Tencent и Alibaba се изправят срещу Baidu.

“Оригиналното съдържание се превръща в ключов начин да отличим iQiyi и ще продължим да инвестираме в това”, коментира Джан. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още