IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Baidu се радва на добро тримесечие след отварянето на икономиката на Китай

Прогнозата за приходите на Baidu надмина очакванията

12:11 | 19.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Китайският онлайн гигант Baidu прогнозира приходи за второто тримесечие над очакванията, след като бизнесът във втората по големина икономика в света отново заработи след стриктната карантина, която беше наложена с цел ограничаване на коронавируса, предава Ройтерс.

Листнатите в Съединените щати акции на Baidu поскъпнаха с 8% по време на следборсовата търговия, след като компанията отчете и по-малък от очакваното спад на приходите за първото тримесечие и лесно надмина прогнозите за печалбата.

Китайската икономика се отваря много по-рано от тези в Европа и Съединените щати, които постепенно вдигат рестрикциите, докато се борят с висок брой на заразените и на смъртните случаи от Covid-19.

Baidu прогнозира, че приходите за текущото ѝ тримесечие ще са между 25 и 27,3 млрд. юана, докато средната прогноза на анализаторите е за 25,55 млрд. юана.

Компанията твърди, че дневно активните потребители в Baidu App са се увеличили с 28% през март и са достигнали 222 млн.

Приходите от бизнеса с онлайн маркетинг на компанията, който включва търсачките, нюзфийд и видео приложения и който допринася най-много за приходите ѝ, са се свили с 19% до 14,24 млрд. юана през първото тримесечие, което завърши на 31 март.

Общите приходи са спаднали с около 7 на сто до 22,5 млрд. юана, но са надминали средната прогноза за 21,93 млрд. юана.

През февруари Baidu прогнозира между 21 и 22,9 млрд. юана.

Абонатите на подобната на Netflix видео услуга iQIYI са се увеличили с 23% до 118,9 млн., благодарение на заповедта на правителството всички да останат у дома. Приходите са нараснали с 9%, но нетната загуба е стана по-голяма – 2,87 млрд. долара спрямо 1,81 млрд. юана по-рано.

На коригираната база Baidu е спечелила по 8,84 юана на акция, над очакванията за 3,99 юана, сочат данни на Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още