IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Барселона остава домът на Световния мобилен конгрес

GSMA удължи споразумението си с града до 2030 г.

17:38 | 27.06.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Angel Garcia/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Барселона ще остане мястото, на което се провежда най-голямото събитие за индустрията за мобилни технологии MWC, поне до 2030 г., съобщава Mobile World Live – официалната медия на събитието.

Асоциацията на мобилната индустрия GSMA, която е организатор на конгреса, обяви, че сделката е сключена на срещата на борда в Куала Лумпур днес.

Ежегодното февруарско събитие се провежда в Барселона от 2006 г., а днешните новини са свързани с най-новото споразумение между GSMA и това, което тя определя като „партньори от града домакин“: Общинския съвет на Барселона, Министерството на икономиката и цифровата трансформация, конгресния център Fira de Barcelona и туристическите власти в града.

През 2011 г. Барселона си спечели първото удължаване на споразумението и получи титлата „Световна мобилна столица“, като се справи с конкуренцията на 30 други града, включително Милано, Мюнхен и Париж. Това партньорство по-късно беше подновено до 2023 г., а през 2020 г., когато събитието беше отменено заради пандемията, беше договорено добавянето и на 2024 г.

Откакто мобилният конгрес смени мястото си на провеждане от Кан на Барселона преди 16 години, GSMA разшири събитието, като през 2019 г. то беше посетено от 109 хил. души от цял свят.

В изявлението си от днес главният изпълнителен директор на GSMA Джон Хофман посочи, че ролята на Барселона се простира отвъд това да бъде град домакин на MWC. „Ние не просто разраснахме събитието, откакто се преместихме в Барселона, но го развихме, за да включим цялата екосистема“, допълва той.

В Барселона се провеждат редица активности и програми през цялата година, които носят ползи на местните жители и други, а инициативи като Mobile World Capital и mSchools подкрепят растежа на местната икономика и технологичния сектор.

GSMA заяви, че на пресконференция в Барселона на 20 юли ще обяви повече подробности относно партньорството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още