IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белгия ще съди Google заради сателитни изображения

Технологичната компания не се е съобразила с искането за замъгляване на редица снимки, показващи белгийски военни бази и атомни електроцентрали

16:40 | 28.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Белгийското министерство на отбраната възнамерява да съди американската технологична компания Google за това, че не е изпълнила исканията за замъгляване на сателитни изображения, които показват „чувствителни“ военни обекти, предава Ройтерс.

Позовавайки се на защитата на националната сигурност, министерството е поискало от Google да затъмни редица снимки от приложението Google Maps, които разкриват белгийски военновъздушни бази и атомни електроцентрали. 

„Министерството на отбраната ще съди Google”, заяви говорител на белгийските служби, без да предоставя допълнителни детайли.

Това не е първият случай, в който дадено правителство се оплаква от приложението на технологичната компания, което дава достъп до изображения на военни обекти на обикновените потребители.

Все още няма отговор от страна на Google по този въпрос.

По-рано през деня стана ясно, че Вашингтон възнамерява да увеличи натиска върху технологичните компании заради обвиненията, че пренебрегват свободата на словото.

Един ден преди изпълнителният директор на Google Сундар Пичай да се срещне с високопоставени републиканци, критиците на изслушването в Конгреса обвиниха интернет гиганта, че е оказал влияние върху съдържанието на своите платформи в периода до междинните избори, пише Wall Street Journal.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още