IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безос посвещава все повече време на Blue Origin

Лидерът на Amazon определя космическата си компания като работата на живота си

22:49 | 27.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Matthew Staver/Bloomberg</em></p>

Снимка: Matthew Staver/Bloomberg

Джеф Безос нарича Blue Origin най-важната работа в живота си, а часовете, които той посвещава на своята космическа компания, не спират да растат, пише CNBC.

Отдавна Безос отделя следобедите си в сряда за актуализации или дискусии, свързани с Blue Origin, твърдят източници, запознати с въпроса. Става дума за срещи, които преди пандемията са били на живо, а сега се провеждат по телефона. Въпреки това през последния месец Безос прекарва и следобедите си във вторник в работа по Blue Origin, допълват източниците.

Въпреки че по-големият ангажимент на предприемача към компанията е известен отдавна, досега не се знаеше точно колко време той посвещава на това си начинание. Тъй като Безос е един от най-богатите хора в света и все още е ангажиран с Amazon, където е изпълнителен председател, времето му е особено ценно. Ето защо прекарването на два пъти повече време в Blue Origin показва много по-голяма ангажираност с тази кауза от негова страна.

Blue Origin и Безос не са отговорили на запитването за коментар.

Всичко това се случва в особено важен момент в историята на компанията. Тя се бори в съда с договор за милиарди с НАСА, към който беше отправила поглед, но той беше получен от компанията на Илон Мъск SpaceX.

Същевременно развитието на технологии на Blue Origin се сблъсква със сериозно препятствие – напускането на таланти, писа през август CNBC. Несъгласия с решенията, вземани от главния изпълнителен директор Боб Смит, са най-честата причина за напускането на лидери на екипи и инженери, твърдят източници, запознати с въпроса. Смит е бивш директор на Honeywell, който Безос нае да управлява компанията му през 2017 г.

Това, че прекарва повече време в Blue Origin, показва, че Безос отново е засилил фокуса си върху компанията. На този етап обаче не е известно дали той ще инвестира повече в нея. През 2017 г. той продаде акции от Amazon за 1 млрд. долара, за да финансира развитието на Blue Origin. Напоследък той увеличава продажбите на дела си, но не разкрива дали тези средства са предназначени за компанията за космически пътувания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още