Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Bird планира голяма експанзия след дебюта си на борсата

Компанията за електрически скутери под наем ще стане публична чрез SPAC сделка

Bird планира голяма експанзия след дебюта си на борсата

Снимка: Anthony Lanzilote/Bloomberg

Фирмата за електрически скутери под наем Bird Rides планира да използва по-голямата част от средствата, набрани от сливането ѝ с компания със специално предназначение (SPAC), за да се разшири в още градове и на пазарите, на които вече оперира, обяви неин директор, цитиран от Ройтерс.

Bird ще се слее със Switchback II и книжата ѝ ще започнат да се търгуват на Нюйоркската фондова борса в четвъртък или петък под символа “BRDS”. Това ще се случи в рамките на сделка, оценяваща стартъпа за електрически скутери на 2,3 млрд. долара.

Трансакцията трябва да донесе на базираната в Санта Моника Bird 414 млн. долара, а главният изпълнителен директор Травис ВандерЗанден коментира пред Ройтерс, че около две трети от тази сума ще отидат за експанзия на текущите операции, а други 20% - за започване на дейност в нови градове.

Още по темата

“Планираме да продължим да се разширяваме във всички градове в САЩ и Европа в частност“, посочва ВандерЗанден. „Не смятам, че тенденцията ни за експанзия в нови градове ще се забави“.

Когато през август Bird отчете резултатите си за второто тримесечие, тя заяви, че оперира в 300 града по света. Сега ВандерЗанден твърди, че броят им е близо 350.

Бизнесът с отдаване на електрически скутери под наем се очаква да претърпи допълнителна консолидация, тъй като по-големите оператори се борят за повече мащаб, така че да се справят с по-строгите регулации в градовете.

Главният изпълнителен директор на Bird твърди, че бизнесът се възстановява след блокадите, наложени заради пандемията. Возенията са нараснали с 43% през второто тримесечие спрямо нивата си през 2019 г. отпреди пандемията. Компанията е уверена в своята прогноза за 400 млн. долара приходи за 2022 г.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Печалбата на Electrolux спадна, след като проблемите с доставките продължават