IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившият лидер на Disney Боб Айгър инвестира в Canva

Австралийската компания не разкрива колко средства е получила от Айгър

11:20 | 30.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Martina Albertazzi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Martina Albertazzi/Bloomberg

Бившият главен изпълнителен директор на Disney Боб Айгър е придобил дял в австралийската компания за дизайн Canva и се е съгласил да бъде съветник на ръководството ѝ, пише CNBC.

„Изключително сме развълнувани да приветстваме Боб Айгър като инвеститор и съветник“, посочва говорителят на Canva Лаклън Андрюс. „Боб носи богатството на опита след 15 години начело на една от най-обичаните и най-творчески развитите марки в света, а ние нямаме търпение да работим с него“.

Айгър и Canva са отказали да коментират размера на инвестицията. Canva набра капитал през септември, който я оцени на 40 млрд. долара.

Canva, която стои зад софтуер за графичен дизайн, има над 75 млн. месечни потребители и беше напът да достигне 1 млрд. долара годишни приходи в края на 2021 г., писа CNBC.

Базираната в Сидни компания помага на потребителите да създават презентации, видеа и други, като се конкурира с Adobe, Microsoft и други фирми за софтуер за графичен дизайн.

Откакто се оттегли от Disney през декември, Айгър инвестира собствени средства в няколко компании, включително стартъпа за доставки GoPuff и производителя на играчки Funko.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още