IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившият лидер на SAP е спечелил 15,2 млн. евро през 2019 г.

Бил Макдермот напусна компанията през октомври

21:00 | 27.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Бившият главен изпълнителен директор на SAP Бил Макдермот е спечелил 15,2 млн. евро през 2019 г., което вероятно го прави най-печелившият директор на компания от индекса на сините чипове в Германия DAX, предава Ройтерс.

Секцията с компенсации в рамките на финансовия отчет на компанията показа, че заплатата му за 2019 г. е била с 29% по-висока от година по-рано. Тя се оказа над нивото от 10 млн., което често предизвиква критики от представители на акционерите.

Данните показват, че измерено според Германския кодекс за корпоративно управление от 15,2 млн. евро, 10,3 млн. са дошли от опции върху акции, дадени му за постигнати дългосрочни задачи. Макдермот ще продължи да получава средства от изпълнението на тези цели до 2023 г.

Макдермот ръководи компанията за бизнес софтуер в продължение на десетилетие до миналия октомври – период, в който SAP отбеляза растеж чрез поредица от сделки за милиарди долари.

По думите на говорител на компанията, Макдермот не е получил обезщетение, защото е напуснал организацията по собствено желание.

SAP защитава заплащането, посочвайки, че за да задържи най-добрите си кадри, трябва да плаща на глобалния си мениджмънт конкурентни заплати. Същевременно заплатите в сектора на информационните технологии в САЩ могат да са доста високи.

Наследниците на Макдермот, които си делят поста главен изпълнителен директор – Дженифър Морган и Кристиан Клайн, работят по вътрешна интеграция, облачните активи на SAP, оптимизирането на продажбите и ключовата платформа S/4HANA.

Очаква се двамата да печелят значително по-малко. Преди да поемат ръководството, и двамата са печелили по под 2 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още